Ούτε μία, ούτε δύο… Εξήντα τρεις διαφορετικές πίτες παρουσιάστηκαν στη μεγάλη γιορτή της Κοσμηράς η οποία εξελίχθηκε σε ένα ατελείωτο Ηπειρώτικο γλέντι!
Ο 19ος διαγωνισμός Ηπειρώτικης πίτας ανέδειξε γεύσεις και συνδυασμούς προιόντων, ανέδειξε το ταλέντο και την ιδιαίτερη μαγεία της τοπικής κουζίνας.
Βάση για όλες τις πίτες ήταν οι παραδοσιακές συνταγές όμως εμπλουτίστηκαν από μοντέρνες πινελιές!
Μια καταπληκτική γλυκιά ρυζόπιτα, πήρε το πρώτο βραβείο στις γλυκιές πίτες, η οποία στηριζόταν στην παραδοσιακή “λεχωνόπιτα”, δηλαδή μια πίτα που πήγαιναν παλιά στις λεχώνες, όταν γεννούσαν, για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους!
Τα βραβεία:
19ος Διαγωνισμός Ηπειρώτικης πίτας
Αλμυρές πίτες.
1ο Βραβείο Νο 44 Κολοκυθόπιτα (Τσακίρη Σταματία)
Ειδικό Βραβείο καινοτομίας Νο 32 Αλευρόπιτα (Μπέτα Χρυσούλα)
Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν μέλη της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου “Αλ. Γιώτης”
Αλεξίου Θοδωρής: Πρόεδρος Λέσχης γαστρονομίας Ηπείρου
Γκαραμπίνα Πέπη: Ιδιοκτήτης Εταιρείας τροφίμων
Κασκανάκου Βάσω: Ιδιοκτήτης εταιρείας “MYRTALI ORGANICS)
και η φοιτήτρια Χριστιάνα Αλεξίου ( εκπρόσωπος νέας γενιάς)