61 ασθενείς στις μονάδες covid των νοσοκομείων

monada loimodon

Επιπλέον ανησυχία και μάλιστα χωρίς λόγο ήρθε να προσθέσει η δήλωση που έκανε το απόγευμα της Παρασκευής, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου ότι τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων είναι μεταξύ αυτών που δέχονται πίεση λόγω της πορείας της πανδημίας.

Η δήλωση που μεταδόθηκε από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τα μέσα ενημέρωσης έχει τον ανάλογο αντίκτυπο όχι μόνο στην ψυχολογία αλλά στην γενικότερη προσπάθεια επαναφοράς στην κανονικότητα.

Το ζήτημα βέβαια είναι ότι δεν επιβεβαιώνεται από τα πραγματικά γεγονότα. Τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων δεν βρίσκονται υπό πίεση όπως μαρτυρούν οι νοσηλείες και επιπλέον συνδράμουν στη νοσηλεία ασθενών από την Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Σαββάτου στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου νοσηλεύονται 33 ασθενείς ενώ 11 βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Την Παρασκευή ημέρα εφημερίας του Πανεπιστημιακού υπήρξαν μόνο τρεις εισαγωγές ασθενών με Covid.

Από το σύνολο των ασθενών σε ΜΕΛ και ΜΕΘ -44 ασθενείς- οι έξι προέρχονται από την Αιτωλοακαρνανία.

Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων νοσηλεύονται 15 ασθενείς ενώ στη ΜΕΘ- Covid νοσηλεύονται δύο.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο η πληρότητα των ΜΕΛ είναι κάτω του 50% καθώς μπορεί να περιθάλψει μέχρι και 70 ασθενείς ενώ είναι ελαφρώς υψηλότερο στο Χατζηκώστα το οποίο διαθέτει συνολικά 24 κλίνες.

Όπως πάντως αναφέρουν πηγές και από τα δύο νοσοκομεία δεν υφίσταται καμία πίεση παρότι ο αριθμός κρουσμάτων είναι υψηλός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ