Δωρεάν στους παιδικούς 600 βρέφη και νήπια

dimarxeio_1– Ποιες δομές χρηματοδοτούνται, υποβολή αιτήσεων

Οι μελετημένες και συστηματικές ενέργειες που γίνονται από την Διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ αποφέρουν σημαντικά κι αξιόλογα αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο αυτό ανανεώθηκε η ένταξη και χρηματοδότηση 14 τμημάτων αντίστοιχων παιδικών σταθμών του Δήμου στο ΕΣΠΑ ενώ εντάσσονται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα έξι νέα τμήματα νηπίων και άλλα έξι τμήματα βρεφών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι 600 περίπου βρέφη και νήπια θα φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς εντελώς δωρεάν. Παράλληλα δημιουργούνται τριάντα θέσεις εργασίας, στην κάλυψη των οποίων θα προχωρήσει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας αμέσως μετά την έγκρισή τους από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Η υποβολή των αιτήσεων για τις οικογένειες που θέλουν να επωφεληθούν από την ένταξη των παιδικών σταθμών στο ΕΣΠΑ θα ξεκινήσει στις 13 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 του μήνα. Γίνεται στα γραφεία του Οργανισμού, στην οδό Αβέρωφ 6. Προϋπόθεση, όπως τίθεται από το πρόγραμμα, είναι το ετήσιο εισόδημα να είναι κάτω των 40.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα δεν μπορούν να ενταχθούν δημόσιοι υπάλληλοι.

«Η προσπάθειά μας είναι συνεχής με στόχο να πετύχουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τους συμπολίτες μας. Η ένταξη των παιδικών σταθμών στο ΕΣΠΑ αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη καθώς απαλλάσσει δεκάδες οικογένειες από την καταβολή τροφείων. Στις σημερινές δύσκολες οικονομικά συνθήκες εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατότητα που υπάρχει προς όφελος των συμπολιτών μας. Η προσπάθεια είναι αδιάκοπη και χρόνο με το χρόνο φέρνει περισσότερα αποτελέσματα», τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης.

 

ΟΙ ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΟΜΕΣ

Οι επιλέξιμες δομές για την περίοδο 2012-2013 είναι οι ακόλουθες:

 1. Α΄ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 2. Α’ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 3. Β’ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 4. Β’ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 5. Γ’ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 6. Γ’ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 7. Δ’ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΟΥΤΣΙΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 25 Προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 8. Δ’ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΟΥΤΣΙΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 18 βρέφη ΑΠΟ 18 ΜΗΝΏΝ ΈΩΣ 2,5 ΕΤΏΝ
 9. Ε’ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΙΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 10. Ε’ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΙΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 18 βρέφη από 18 μηνών μέχρι 2,5 ετών.
 11. Ε’ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 12. Ζ’ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 13. Η’ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 15 βρέφη 18 μηνών έως 2,5 ετών.
 14. Η’ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 15. Η’ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 16. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΜΦΙΘΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 30 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 17. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 30 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 18. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 30 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 19. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 20. ΣΤ’ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 21. 10ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 22. 10ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 15 βρέφη από 8 μηνών μέχρι 2,5 ετών.
 23. 7ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 15 βρέφη από 8 μηνών μέχρι 2,5 ετών.
 24. 7ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 25. 9ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  25 προνήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
 26. 9ος ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 12 βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ