6.715 κρούσματα σε 15 μήνες για την Ήπειρο

epidimiologiki kampili iounios

6.715 κρούσματα μετρά η Ήπειρος  από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι τώρα. Η επιδημιολογική καμπύλη στην τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ φαίνεται ότι σταθεροποιείται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Ήπειρος είχε μείνει σχεδόν αλώβητο στο πρώτο κύμα της πανδημίας και μέχρι τον Ιούνιο του 2020 μετρούσε ελάχιστα κρούσματα στους τέσσερις νομούς.

Η εικόνα αναστράφηκε πλήρως το φθινόπωρο. Ο Νομός Ιωαννίνων ήταν αυτός που δοκιμάστηκε περισσότερο από όλους και ο πρώτος που από τις αρχές Οκτωβρίου μπήκε σε περιοριστικά μέτρα.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το μοναδικό στην Ήπειρο για ασθενείς Covid έφτασε στα όρια του με αποτέλεσμα να χρειαστούν διακομιδές σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Κάτω από την πίεση που δημιούργησε η πανδημία κλίνες Covid δημιουργήθηκαν και στα υπόλοιπα νοσοκομεία.

Ο Ιανουάριος ήταν κατά κανόνα ένας μήνας ύφεσης. Ύφεση που δεν διατηρήθηκε τον Φεβρουάριο με την Θεσπρωτία και το Νομό Ιωαννίνων να βρίσκονται και πάλι με μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων.

Οι ημερήσιες μολύνσεις διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα αλλά αυτή την φορά δεν συνοδεύτηκαν από μεγάλο αριθμό νοσηλειών.

Οι πρώτες μέρες του Ιουνίου δείχνουν ότι και ο Νομός Ιωαννίνων έχει εισέλθει σε περίοδο ύφεσης όμως όπως έχει διαπιστωθεί τον τελευταίο χρόνο οι ισορροπίες είναι πάντα εύθραυστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ