Έγγραφο-σοκ του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ: Κλείνει αιμοδοσίες, αξονικούς και μαγνητικούς

KATSIKOPOYLOSΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ

Σοβαρά ερωτήματα και έντονο προβληματισμό προκαλεί το έγγραφο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την αναμόρφωση των οργανισμών των Νοσοκομείων, καθώς με τους όρους που θέτει, οδηγεί ουσιαστικά στο λουκέτο τα περισσότερα Νοσοκομεία της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με αυτό, αιμοδοσία θα διαθέτουν μόνο τα Νοσοκομεία που στον Οργανισμό τους έχουν περισσότερες από 400 κλίνες. Ήδη οι αντιδράσεις που καταγράφονται είναι σφοδρές, καθώς το κριτήριο αυτό πληρούν μόνο τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στα Ιωάννινα και το Ρίο.

Τα υπόλοιπα, 27 συνολικά νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, μεταξύ αυτών το Χατζηκώστα, των Φιλιατών, της Άρτας και της Πρέβεζας, δεν διαθέτουν τέτοιο αριθμό και φυσικά χωρίς την αιμοδοσία, είναι αδύνατο να λειτουργήσουν κλινικές όπως η Χειρουργική και η Ορθοπεδική.

Ιδιαίτερα για τα βαριά χειρουργεία, ο χρόνος διεκπεραίωσης θα είναι τόσο πολύς που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίος για τους ασθενείς.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ απαγορεύει σε Νοσοκομεία με λιγότερες από 400 κλίνες να διαθέτουν και να λειτουργούν αξονικό και μαγνητικό τομογράφο.

Ουσιαστικά με την απόφαση αυτή καταδικάζει σε πλήρη υποβάθμιση νευραλγικά νοσοκομεία της Περιφέρειας και σε μία απίστευτη και πρωτοφανή ταλαιπωρία τους ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost.gr οι αντιδράσεις γιατρών και συλλόγων εργαζομένων στις ρυθμίσεις αυτές αναμένεται να είναι σφοδρές. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, είναι αδιανόητο, ετσιθελικά ο κ. Κατσικόπουλος να αποφασίζει την πλήρη υποβάθμιση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Νοσοκομείων. «Ή δεν κατάλαβε τι υπέγραψε ή δεν ξέρει τι του γίνεται», σημειώνουν με νόημα γιατροί των Ιωαννίνων που πληροφορήθηκαν το έγγραφο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Το έγγραφο του κ. Κατσικόπουλου εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ