5ο Γυμνάσιο: Διαμαρτυρίες για τα 27άρια τμήματα

sxoleio trania

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Ιωαννίνων για την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συγχωνεύσει δύο τμήματα.

Όπως σημειώνει η φετινή Α’ Γυμνασίου με 81 μαθητές θα χωριστεί σε 3 τμήματα των 27 μαθητών και η Β’ Γυμνασίου με 79 μαθητές θα λειτουργήσει με ένα τμήμα λιγότερο από πέρσι. Δηλαδή όλα τα τμήματα της Α και Β Γυμνασίου θα έχουν 27 και 26 μαθητές.

«Τα παιδιά μας δεν είναι άψυχοι αριθμοί στα φύλλα EXCEL του my-school.  Η διεύθυνση εκπαίδευσης πιστή στις αποφάσεις του υπουργείου , και των νόμων που έχουν ψηφίσει χρόνια τώρα όλες οι  κυβερνήσεις, βάζουν στο ζύγι κόστους – οφέλους τις μορφωτικές ανάγκες, την υγεία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών. Αναρωτιόμαστε πραγματικά όλοι, για ποια αναβάθμιση του σχολείου πανηγυρίζουν επιβάλλοντας 27 άρια τμήματα (όταν το σχολείο έχει περίσσεια αιθουσών) και περικοπές εκπαιδευτικών; Πως θα βοηθηθεί το εκπαιδευτικό έργο με 27 μαθητές στην τάξη; Πως θα προστατευτεί η υγεία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών σε τέτοιο συνωστισμό και χωρίς  κανένα μέτρο προστασίας;» αναφέρουν στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος ζητά να «σπάσουν» τα τμήματα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά κυρίως για παιδαγωγικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ