561 κεριά… για τη μνήμη και για το μέλλον

KERIA 30 3

KERIA 30 3ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

561 κεράκια άναψαν νέοι και μαθητές των Ιωαννίνων… 561 κεράκια στον τόπο του μαρτυρίου… Στα σοκάκια του Κάστρου. Εκεί όπου ζούσαν κάποια άλλα παιδιά τα οποία θανατώθηκαν στα κρεματόρια των ναζί…

561 κεράκια για τη μνήμη τους. Για όλα τα παιδιά του κόσμου που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν.

Ήταν μία από τις κορυφαίες στιγμές στο τριήμερο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 70 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Εβραϊκής Κοινότητας των Ιωαννίνων.

KERIA1 30 3KERIA2 30 3KERIA3 30 3KERIA4 30 3KERIA5 30 3

Οι εκδηλώσεις έφεραν στα Γιάννινα περισσότερες από είκοσι διπλωματικές αποστολές, μεταξύ αυτών των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, του Βελγίου, του Καναδά και μέλη της Εβραικής Κοινότητας από ολόκληρο τον κόσμο.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε δέηση στην μνήμη των θυμάτων, στη Συναγωγή και ακολούθησε συναυλία…

Στη συνέχεια 561 νέοι και μαθητές άναψαν κεράκια από την είσοδο της Συναγωγής μέχρι το μνημείο έξω από το Κάστρο.

Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων, όπου την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας και οι εκδηλώσεις που διήρκησαν ένα τριήμερο έκλεισαν με μεγάλη μουσική συναυλία από το Φιλαρμονική του Δήμου, στην πλατεία Μαβίλη.

Με τον τρόπο αυτό τιμήθηκε ένα κομμάτι από την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων και παράλληλα δόθηκε ένα επίκαιρο μάθημα δημοκρατίας και αλληλοσεβασμού. Μηνύματα για να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα του φασισμού και του ναζισμού…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ