Εγκρίθηκαν 52,5 εκατομμύρια για τον Ε-65

ERGA ODIKA

ERGA ODIKAΤη διάθεση 52,5 εκατομμυρίων ευρώ στην κοινοπραξία, η οποία κατασκευάζει ό,τι απέμεινε από τον Ε65, ενέκρινε με δύο αποφάσεις το υπουργείο Υποδομών. Πρόκειται για τμήμα της χρηματοδοτικής συμβολής, παλαιάς και πρόσθετης, του Δημοσίου στο έργο, που συνολικά θα φθάσει στα 872 εκατ. ευρώ. Η πρώτη από τις δύο αποφάσεις αφορά την καταβολή 42,8 εκατ. ευρώ, μέρος της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου.

Με την καταβολή των 42,8 εκατομμυρίων, το Δημόσιο έχει δώσει συνολικά 243,1 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδοτική του συμβολή, η οποία ανέρχεται σε 572,7 εκατ. ευρώ.

 

Η δεύτερη από τις δύο αποφάσεις αφορά την καταβολή 9,6 εκατ. ευρώ, ως δεύτερη δόση από την πρόσθετη χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου στο έργο (η πρώτη δόση ήταν 67,2 εκατ. ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα καταβλήθηκαν περίπου ένα δεκαήμερο μετά την καθοριζόμενη ημερομηνία, γεγονός που στο παρελθόν έχει γεννήσει αιτήματα αποζημίωσης από τους εργολάβους (τα οποία τελικά ικανοποιήθηκαν). Με την καταβολή των 9,6 εκατ. ευρώ, το Δημόσιο έχει καταβάλει 76,8 εκατ. ευρώ από την συμφωνηθείσα πρόσθετη χρηματοδοτική συμβολή (ήτοι 215 εκατ. ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ