51 θετικά κρούσματα στο στρατόπεδο, 42 σε καραντίνα

stratos geniki

Στα 51 ανέρχονται τα θετικά κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στο στρατόπεδο Περάματος, όπου από την προηγούμενη Παρασκευή ανέκυψε σοβαρό πρόβλημα με την πανδημία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στο στρατόπεδο έχουν τεθεί σε καραντίνα άλλα 42 άτομα τα οποία αποτελούν στενές επαφές.

Στο στρατόπεδο υπηρετούν περίπου 300 άτομα, οπλίτες και μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κατάσταση στην περιοχή, όπως ανέφερε ο δήμαρχος είναι σαφώς βελτιωμένη σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα, όμως ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει και να κυκλοφορεί και έτσι η προσοχή όλων πρέπει να είναι αυξημένη.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η πίεση στα νοσοκομεία είναι μικρότερη και σημαντικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και τις Μονάδες Λοιμωδών προέρχονται από την Αλβανία αλλά και από περιοχές εκτός Ηπείρου.

Στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου νοσηλεύονται 28 ασθενείς και στο Χατζηκώστα 12.

Οι ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού με 16 κλίνες είναι σχεδόν γεμάτες ενώ δύο ασθενείς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Κατσικά έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 17 θετικά κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες και έχουν τεθεί σε καραντίνα όλες οι στενές επαφές.

 «Η κατάσταση με την πανδημία είναι δύσκολη σε όλη την χώρα, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα και όπως φαίνεται η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου. Χρειάζεται όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μένουμε προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων» τόνισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ