50 μηχανικοί στη διάθεση των Δήμων για ωρίμανση έργων

giatsios ilias

Η επιτάχυνση του προγράμματος «Τρίτσης» είναι βασικός στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και προς την κατεύθυνση αυτή συνδράμει η ΕΕΤΑΑ ενώ καθοριστικός είναι ο ρόλος της ΚΕΔΕ όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στους δημάρχους της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος στην παρέμβασή του τόνισε τη συνεργασία της Επιτροπής Αξιολόγησης με την ΚΕΔΕ και τον Πρόεδρό της, ώστε να λυθούν γραφειοκρατικά προβλήματα που θα δημιουργούσαν Δήμους πολλών ταχυτήτων.

Για την τεχνική υποστήριξη είπε ότι μέχρι το τέλος του έτους, 50 μηχανικοί θα είναι στη διάθεση της ΕΕΤΑΑ για να βοηθήσουν κυρίως τους ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους. Οι 44 θα είναι στην Αθήνα και οι 6 σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είπε ακόμη ότι θα υπάρχουν και 10 αποσπάσεις μηχανικών για σωστή διασπορά σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης ενημέρωσε τους συνέδρους ότι άνοιξε το μητρώο μηχανικών που έχει ήδη 2000 μηχανικούς αλλά και ότι θα παραμείνει ανοιχτό για να μην υπάρχουν αποκλεισμοί.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» θα διατίθεται μηχανικός σε συνεργασία με κάθε Δήμο ως επιμετρητή/επιβλέποντα με αμοιβή στο 1.5% του προϋπολογισμού του έργου από εξασφαλισμένους πόρους.

Για μικρότερους, ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους, ο κ Γιάτσιος ανέφερε ότι  σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ και το μητρώο μηχανικών θα γίνονται μελέτες με πόρους που θα εξασφαλιστούν ή αν κάποιοι Δήμοι το επιθυμούν με ίδιους πόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ