50 εκατομμύρια για έργα οδικής ασφάλειας στην Ήπειρο

eparxiakos dromos

Έργα οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την χώρα προγραμματίζει το Υπουργείο Υποδομών. Οι παρεμβάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η κατανομή πόρων στις Περιφέρειες της χώρας έχει οριστικοποιηθεί και όπως έκανε γνωστό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννινα ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής στην Ήπειρο θα διατεθεί ποσό 50 εκατομμυρίων τουλάχιστον.

Ο στόχος του μεγάλου προγράμματος, ο προϋπολογισμός του οποίου αυξήθηκε σε 675 εκατ. ευρώ, είναι να αλλάξει την εικόνα του οδικού δικτύου της χώρας και να αναβαθμίσει συνολικά το επίπεδο οδικής ασφάλειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ίδιοι οι χρήστες των ελληνικών δρόμων βαθμολογούν την ποιότητα της οδικής υποδομής με 4,5 σε μια κλίμακα από το 1 ως το 7.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αναβάθμιση και αντικατάσταση του οδικού εξοπλισμού, δηλαδή διαγράμμιση, σήμανση οδών, στηθαία ασφαλείας, μονάδες απόσβεσης ενέργειας, εγκαταστάσεις ηλεκτρομηχανολογικές κ.λπ.

Αφορά, επίσης, βελτιώσεις της υποδομής, όπως διαπλάτυνση οδοστρώματος, αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος, ασφαλτοτάπητες, αντιολισθηρή στρώση, έργα αποχέτευσης, τάφρους, ερείσματα, νησίδες πεζοδρομιών, καθώς και διαμόρφωση ισόπεδων κόμβων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ