4η Λοιμωδών στο Πανεπιστημιακό, κλίνες Covid στο Πολυδύναμο

genikos igeias

Με την δημιουργία τέταρτης Μονάδας Λοιμωδών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και την μετατροπή του Πολυδύναμου στο Χατζηκώστα σε χώρο για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19 επιχειρείται η αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία στα Γιάννινα.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν κατά την διάρκεια συσκέψεων που έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Οι ανάγκες των τελευταίων ημερών είναι πολύ μεγάλες ενώ από όλες επισημαίνεται η ανάγκη θωράκισης και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας το οποίο μπορεί να πιεστεί ακόμη περισσότερο κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Αργά το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ συναντήθηκαν με τον δήμαρχο με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς την κατάσταση στην περιοχή.

Ο Γενικός Γραμματέας είχε την δυνατότητα να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων για την προετοιμασία των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων που το τελευταίο διάστημα έχουν ενισχυθεί από το Υπουργείο Υγείας για την καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

Ειδικότερα ανακοίνωσε ότι εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, από την ερχόμενη Τρίτη και το «Χατζηκώστα» θα νοσηλεύει επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Ο κ. Κωτσιόπουλος έκανε λόγο για άρτια προετοιμασία, ενώ σημείωσε ότι η προστασία του συστήματος υγείας επαφίεται στους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων από την πλευρά του, ενημέρωσε το Σώμα για τη δημιουργία τέταρτης 4ης ΜΕΛ στο Πανεπιστημιακό και τη δημιουργία μονάδα Covid στο Πολυδύναμο. Το δεύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα αναμένεται μάλιστα να ενισχυθεί με γιατρούς.

Τέλος, ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι έχει ανοίξει μόνιμος δίαυλος επικοινωνίας με τα δύο Νοσοκομεία, την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο από το οποίο ζήτησε την άμεση προκήρυξη θέσεων για την ενίσχυση των νοσοκομείων.

«Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ