4,9 εκατ. για έργα ύδρευσης στα Βόρεια Τζουμέρκα

pramanta

Τη δυνατότητα υλοποίησης μιας μεγάλης παρέμβασης για ποιοτικότερες υπηρεσίες ύδρευσης σε κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Τζουμέρκων και Κατσανοχωρίων δίνει η απόφαση ένταξης του έργου «Αναβάθμιση εγκαταστάσεων ύδρευσης Δήμου Βορείων Τζουμέρκων» στον Άξονα «Περιβάλλον» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Το φυσικό αντικείμενο του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 4.911.314,40 ευρώ,  περιλαμβάνει τρία υποέργα.  Το μεγαλύτερο (4.052.419,35 ευρώ) αφορά την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης των οικισμών Μονολιθίου, Ποτιστικών, Βαπτιστού, Πλατανούσας, Προσηλίου, Ελληνικού, Αετορράχης και Μιχαλιτσίου, τα οποία παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα, λόγω παλαιότητας. Επιπλέον, στους οικισμούς Βαπτιστού, Ελληνικού και Αετορράχης θα κατασκευαστούν νέες υδατοδεξαμενές, μεγέθους 150 m3, 70 m3 και 70 m3 αντίστοιχα. Το δεύτερο υποέργο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεμετρίας και τηλεελέγχου ποσοτικών και ποιοτικών παραμέτρων και ελέγχου διαρροών του συστήματος ύδρευσης (852.940,20 ευρώ). Τέλος, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων χρηματοδοτείται (5.954,85 ευρώ) και για τη σύνταξη και προετοιμασία του φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης.

«Η αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης αποτελεί ένα διαρκές στοίχημα, που η ένταξη του συγκεκριμένου έργου προς χρηματοδότηση μας δίνει τη δυνατότητα να το κερδίσουμε σε ένα μεγάλο ποσοστό. Συνεχίζουμε μεθοδικά να αξιοποιούμε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης, με στόχο να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες στον μικρότερο δυνατό χρόνο», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ