Στον αέρα η λειτουργία του ΤΟΕΒ, πάνω από 470 χιλιάδες τα χρέη

PARAMHTIA KAMPOSΑντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να αρδεύσουν τις εκτάσεις που καλλιεργούν βρίσκονται οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Παραμυθιάς. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΤΟΕΒ είναι τεράστια, όπως και οι οφειλές τους προς τη ΔΕΗ, η οποία απειλεί πλέον να διακόψει την παροχή ρεύματος.

Οι ευθύνες της πολιτείας και των αρμόδιων υπουργείων είναι τεράστιες καθώς δυόμισι χρόνια μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη δεν φρόντισε να ξεκαθαρίσει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΤΟΕΒ. Έτσι οι αρμοδιότητες παραμένουν κατακερματισμένες με την τοπική αυτοδιοίκηση να αδυνατεί να επιλύσει τα προβλήματά τους και την κεντρική διοίκηση να αδιαφορεί για αυτά. Τα προβλήματα των δύο ΤΟΕΒ του Δήμου Σουλίου συζητήθηκαν σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σύμφωνα με το paramythia online χαρακτηριστική ήταν η απουσία των αγροτών από τη συνεδρίαση αυτή.

 

Στην συνεδρίαση αποκαλύφτηκε πως το χρέος του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς προς την ΔΕΗ, ξεπερνά τις 470.000 ευρώ με το ενδεχόμενο της διακοπής της παροχής ρεύματος να είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Έτσι οι τελικοί χρήστες του ΤΟΕΒ, δεν έχουν προχωρήσει στην εκμετάλλευση των αγροτεμαχίων τους, με το φόβο της έλλειψης νερού.

Αξιοσημείωτη ήταν η διάσταση απόψεων σχετικά με την ύπαρξη και τη λειτουργία δύο ΤΕΟΒ, Παραμυθιάς και Αχέροντα.

Στο δημοτικό συμβούλιο αναλύθηκαν τα έξοδα του ΤΟΕΒ από τον πρόεδρο Στέργιο Αναστασίου, ακουστήκαν τα αιτήματα και των δύο φορέων, ξεκαθαρίστηκε από την Δημοτική αρχή πως δεν επιτρέπεται από το νόμο η άμεση χρηματοδότηση και προταθήκαν από τους Δημοτικούς Σύμβουλους ορισμένες λύσεις που θα δώσουν έστω και προσωρινά την δυνατότητα στον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, να παρέχει νερό στους αγρότες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ