47 νέα κρούσματα στην Ήπειρο, 26 στο Νομό Ιωαννίνων

covid test

Από το πρωί του Σαββάτου οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο βαθύ κόκκινο. Στο ίδιο παραμένουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας και Άρτας.

Σκοπός να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα, σε μία περίοδο όμως που η κούραση της κοινωνίας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Το τελευταίο 24ωρο και σύμφωνα με τα στοιχεία γεωγραφικής κατανομής του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο επιβεβαιώθηκαν 47 νέα κρούσματα.

Τα περισσότερα κι αυτή την φορά στο Νομό Ιωαννίνων. Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 26 νέα κρούσματα, αριθμός μεγαλύτερος από αυτόν της Παρασκευής.

Στο Νομό Άρτας επιβεβαιώθηκαν επτά νέα κρούσματα, στη Θεσπρωτία 12 και στην Πρέβεζα δύο.

Ο μέσος όρος κρουσμάτων για τις τελευταίες επτά ημέρες στο Νομό Άρτας υπολογίζεται σε 4, στο Νομό Θεσπρωτίας σε 9,29 στο Νομό Ιωαννίνων σε 21,71 και στο νομό Πρέβεζας σε 2,71.

Τα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού υπολογίζονται για το Νομό Άρτας σε 10,31 για το Νομό Θεσπρωτίας σε 27,53 για το Νομό Ιωαννίνων σε 15,49 και για το Νομό Πρέβεζας σε 3,48.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν στη χώρα 2.512 νέα κρούσματα, καταγράφηκαν 52 θάνατοι ενώ 546 είναι οι διασωληνωμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ