Παρεμβάσεις σε 43 σχολικές μονάδες

ARTA SXOLEIOΤις μέρες αυτές ολοκληρώνεται η παρέμβαση του Δήμου, μέσω της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, στα σχολικά κτήρια του Δήμου.

Η παρέμβαση αυτή περιλάμβανε εργασίες ελαιοχρωματισμού, 43 σχολικών κτηρίων, σε ολόκληρο το Δήμο.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου κύριος Γεωργίου Φώτης, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος των Σχολικών επιτροπών, έκανε τις εξής δηλώσεις: «Μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχουν περιέλθει και οι σχολικές επιτροπές του Δήμου, μετά τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αυτή την παρέμβαση στα σχολικά κτίρια. Η κατάσταση που είχαν περιέλθει έχριζε άμεσης αντιμετώπισης, καθώς για πολλά χρόνια δεν είχε γίνει καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Η καλή εικόνα των κτιρίων δημιουργεί ένα ευχάριστο περιβάλλον στους μαθητές, οι οποίοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους, μέσα σε αυτά. Όλα τα κτήρια βάφτηκαν με έντονα χρώματα, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα τους.

Παράλληλα βέβαια έγιναν και άλλες παρεμβάσεις για την επιδιόρθωση βλαβών που είχαν υποστεί τα κτίρια. Ακόμα, έγινε μια προσπάθεια να εξοπλιστούν κατάλληλα και τα εργαστήρια πληροφορικής, με την αγορά νέων και την επισκευή των παλαιών ηλεκτρονικών υπολογιστών και φωτοτυπικών μηχανημάτων.

Ως Δημοτική Αρχή, θεωρούμε χρέος μας να εξασφαλίσουμε στους μαθητές, τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές, έστω και με τους λίγους πόρους που διαθέτουμε. Τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο και ένα όμορφο σχολείο, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να τους προσφέρουμε.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ