41 οι ασθενείς στις Μονάδες Covid αλλά χωρίς πίεση στα δύο νοσοκομεία

monada loimodon

Η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων έχει οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλειών στα δύο νοσοκομεία. Ωστόσο η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη, τα νοσοκομεία δεν δέχονται ασφυκτική πίεση και η εικόνα απέχει πολύ από κείνη του Οκτωβρίου που οδήγησε τα Γιάννινα στο κόκκινο και στην επιβολή απαγορευτικών μέτρων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων νοσηλεύονται σήμερα 25 ασθενείς και στη ΜΕΘ Covid νοσηλεύονται πέντε ασθενείς.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχει την δυνατότητα να νοσηλεύσει μέχρι και 80 ασθενείς στις ΜΕΛ. Το περιθώριο με βάση την σημερινή κατάσταση είναι μεγάλο αφού έχει καλυφθεί περίπου το 30% της δυναμικότητάς του.

Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα νοσηλεύονται συνολικά έντεκα ασθενείς. Οι οκτώ στις Μονάδες Λοιμωδών και οι τρεις στη ΜΕΘ.

Η ΜΕΘ έχει μόνο ένα κενό κρεβάτι, όμως υπάρχει δυνατότητα οι ανάγκες να καλυφθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο καθώς από τις 16 συνολικά κλίνες ΜΕΘ οι 11 είναι κενές.

Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα διαθέτει συνολικά 24 κλίνες στις Μονάδες Λοιμωδών άρα άνω του 50% είναι κενές.

Σημειώνεται ότι ένας σημαντικός αριθμός ασθενών έχει διακομισθεί στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων από την Αλβανία.

Ακόμη κι έτσι όμως η εικόνα στα νοσοκομεία σίγουρα δεν αποτελεί παράγοντα που μπορεί να οδηγήσει σε σκληρά μέτρα την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων παρά την αύξηση κρουσμάτων τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ