Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας… Μία ακόμη βδομάδα με 40άρια… Φούρνος η Ήπειρος!

kaysonas 4

kaysonas 4

Καύσωνας διαρκείας! Οι υψηλές θερμοκρασίες ήρθαν για να μείνουν και να μας συνοδεύσουν μέχρι το Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Ακόμη και σε ορεινές περιοχές όπως η Ήπειρος, όπου ο Αύγουστος συνοδεύονταν κατά τόπους με απογευματινές βροχούλες, φέτος θα ζήσουμε μία παρατεταμένη περίοδο ζέστης και ανομβρίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, όλες αυτές τις ημέρες δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά στις θερμοκρασίες που καθημερινά θα σημειώνονται.

Αυτό σημαίνει ότι ως μέγιστες τιμές, ναι μεν δεν θα είναι ακραίες ή επικίνδυνες, αλλά η μεγάλη χρονική διάρκεια του καύσωνα ίσως κουράσει τον κόσμο.

Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας στην Ήπειρο οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν κοντά στους 40 βαθμούς, ενώ ενδέχεται τις απογευματινές ώρες να σημειώνονται τοπικές νεφώσεις.

Παρότι είναι πρόωρο, από την Κυριακή 13 Αυγούστου οι θερμές αέριες μάζες αναμένεται να μας εγκαταλείψουν και η θερμοκρασία σταδιακά θα επανέλθει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή η υψηλότερη θερμοκρασία στην Ήπειρο καταγράφηκε και πάλι στην Κόνιτσα όπου το θερμόμετρο έδειξε 41 βαθμούς Κελσίου. Στους 40 άγγιξε ο υδράργυρος στην Τύρια και στους 39 στην πόλη των Ιωαννίνων.

Στην Ηγουμενίτσα έφτασε στους 38, στην Πάργα στους 36 και στην Πρέβεζα στους 35 ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες σημειώθηκε στο Τσεπέλοβο όπου το θερμόμετρο έδειξε 33!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ