400 ηλεκτρικές κλίνες για το Πανεπιστημιακό

Τετρακόσιες ηλεκτρικές κλίνες συνοδευόμενες από τον ανάλογο ξενοδοχειακό εξοπλισμό θα προμηθευτεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και αναδείχθηκε ανάδοχος.

Η προμήθεια των κλινών αυτών, σε συνδυασμό με τις 85 νέες κλίνες που αποκτήθηκαν για τις ανάγκες λειτουργίας της 4ης πτέρυγας που αντιπροσωπεύει ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των κλινών του Νοσοκομείο, έρχεται να αντικαταστήσει ένα πεπαλαιωμένο εξοπλισμό ηλικίας 30 ετών, για τον οποίο επανειλημμένα και δικαιολογημένα είχαν εκφραστεί παράπονα εκ μέρους των πολιτών.

 Οι σύγχρονες αυτοδιαχειριζόμενες ηλεκτρικές κλίνες θα προσφέρουν ανακούφιση στους νοσηλευόμενους και ταυτόχρονα θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας του Νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο προϋπολογισμός της προμήθειας των κλινών ανέρχεται συνολικά σε 939.000€ και χρηματοδοτήθηκε κατά 600.000€ με έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας και κατά 339.000€ μέσω του ΠΔΕ του Υπουργείου Υγείας. Η ολοκλήρωση της προμήθειας του εξοπλισμού και η εγκατάστασή του θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου διμήνου.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου προκειμένου να συντάξει μια τεκμηριωμένη πρόταση προς την 6η ΥΠΕ για την αξιοποίηση του εξοπλισμού που αποσύρεται, καλεί τους φορείς υγείας της ευρύτερης περιοχής να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την πιθανή κάλυψη δικών τους αναγκών.

Η Διοίκηση εκφράζει τις ευχαριστίες της στις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου και σε όλους όσοι συνέβαλλαν στη χρηματοδότηση και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ