400 χιλιάδες για αποκατάσταση ζημιών στην Άρτα

plimmires-arta

Ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης επισκέφτηκε το Υπουργείο Υποδομών, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό αρμόδιο για τις Υποδομές, κ. Γεώργιο Καραγιάννη, ενώ στη συνάντηση το παρών έδωσε και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Στύλιος, όπου και η δική του συμβολή  ήταν σημαντική γα να πετύχουν οι στόχοι του Δήμου Αρταίων.

Στην  ατζέντα των θεμάτων, κυριάρχησαν ζητήματα και διεκδικήσεις του Δήμου, που όπως ανέφερε ο Χρήστος Τσιρογιάννης «Τα ζητάει η Άρτα εδώ και χρόνια, όλοι οι Υπουργοί αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητά τους και είναι η ώρα επιτέλους να γίνουν πραγματικότητα».

Τα ζητήματα αυτά, αφορούν:

             Το θέμα της οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου, το οποίο έχει αντιπλημμυρική, αρδευτική, οικιστική και αναπτυξιακή σημασία για την πόλη μας. Η υλοποίηση αυτού του έργου θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης, αφού η έλλειψη οριοθέτησης της κοίτης του, κρατά δέσμια μια ολόκληρη περιοχή, η οποία έμενε αναξιοποίητη.

             Τη νέα γεφύρωση στο ύψος του τριγώνου προς Κεραμάτες, καθώς επίσης και επιπλέον γεφυρώσεις στον Άραχθο, προς Γραμμενίτσα και προς Βλαχέρνα.

             Την ολοκλήρωση της μελέτης και η υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων και των γεφυρώσεων στην πόλη της Άρτας,

             Την επιπλέον χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των υφιστάμενων εγγειοβελτιωτικών έργων και την εκπόνηση των μελετών για την επέκταση των έργων αυτών, σε όλη την πεδιάδα της Άρτας.

             Την δωρεάν υδροδότηση της πόλης από το φράγμα Πουρναρίου και την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

             Την χρηματοδότηση έργων άρσης της επικινδυνότητας του οδικού μας δικτύου.

 Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος «Τα παραπάνω είναι ζητήματα που έρχονται και επανέρχονται. Ωστόσο, από τη σημερινή μου επίσκεψη εδώ, μετά την ειλικρινή συζήτηση με τους υφυπουργούς, πιστεύω πως έχουμε σοβαρές πιθανότητες τα παραπάνω να γίνουν πράξη. Ο Άραχθος έχει ζητήματα που μας ταλαιπωρούν χρόνια και την ίδια ώρα είναι μια τεράστια ευκαιρία για όλη την περιοχή και σε όλα τα επίπεδα: οικονομικά, γεωργικά, τουριστικά, οικιστικά, ενεργειακά. Ως δημοτική αρχή θα επιμείνουμε μέχρι να τα καταφέρουμε. Εξάλλου, έχουμε υπηρεσίες που είναι «ετοιμοπόλεμες» για να συνεισφέρουν σε ότι ζητήσει το Υπουργείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ