Παρ’ ολίγον τραγωδία με 40 λαθρομετανάστες

LIMENIKO1

LIMENIKO1Από τα παράλια της Πάργας φόρτωσε ένα σύγχρονο δουλεμπορικό με σκοπό να μεταφέρει σαράντα λαθρομετανάστες στην Ιταλία. Λίγα λεπτά αργότερα όμως έπαθε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να καταλήξει στην παραλία του Βράχου.

Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές ότι στην παραλία κινούνται λαθρομετανάστες.

Άμεσα έσπευσαν δυνάμεις της Λιμενικής Αρχής, οι οποίες ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν κατά μήκος της παραλίας εντόπισαν πλαστικό σκάφος, χρώματος μπεζ με μαύρη καρίνα, μήκους περίπου δέκα μέτρων με δύο εξωλέμβιους κινητήρες, αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο είχε προσαράξει σε αμμώδη ακτή.

Συνεχίζοντας οι λιμενικοί την έρευνα στο εθνικό οδικό δίκτυο εντόπισαν επίσης τρεις παράνομους αλλοδαπούς (δύο άνδρες και 1 γυναίκα), οι οποίοι κατά δήλωσή τους ανέφεραν ότι είχαν επιβιβασθεί στο συγκεκριμένο σκάφος με άλλους τριάντα οκτώ παράνομους αλλοδαπούς από τα παράλια της Πάργας με προορισμό την Ιταλία.

Κατά τον απόπλου του σκάφους, το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη, οι δύο χειριστές – διακινητές το εγκατέλειψαν μαζί με τους παράνομους αλλοδαπούς και διέφυγαν.

Το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Π. 243 και κατέπλευσε μεσημβρινές ώρες σήμερα στον λιμένα Πρέβεζας.

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος, ενώ κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας οι τρεις παράνομοι αλλοδαποί κρατούνται στο Λιμενικό Κατάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ