4,5 εκατομμύρια για ΚΔΑΠ και παιδικούς σταθμούς

KDAP R

KDAP R

Με το ποσό των 4.520.100 ευρώ χρηματοδοτεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020, τη φιλοξενία βρεφών, νηπίων, παιδιών, για το έτος 2016-2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), για το σχολικό έτος 2016-2017.

Η σχετική πράξη υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και φέρει το τίτλο: «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2016-2017». (Άξονας προτεραιότητας «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, κοινωνική ένταξη και καταπολέμηση διακρίσεων).

Αναλυτικά, η πράξη αφορά στη διάθεση προς ωφελούμενους (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών, για το έτος 2016-2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η πράξη συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης και διατήρηση των ωφελούμενων από οικογένειες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνση τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας.

Μέσω της πράξης αναμένεται να χρηματοδοτηθούν συνολικά 1.506 ωφελούμενοι. Δικαιούχος είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ