Φωτιά και βανδαλισμοί στο 4ο Λύκειο Ιωαννίνων

BAN LYKEIO1Φωτιά σε αίθουσα του 4ου Λυκείου των Ιωαννίνων, το οποίο στεγάζεται στο συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας έβαλαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν βανδαλισμούς στο σχολείο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στις πέντε τα ξημερώματα Κυριακής, η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από περίοικους για φωτιά σε αίθουσα του δευτέρου ορόφου του σχολείου. Οι άγνωστοι εμπρηστές είχαν ανάψει φωτιά στις τρεις κουρτίνες των παραθύρων κι ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, δεν επεκτάθηκε στο υπόλοιπο κτίριο.

 

Στη συγκεκριμένη αίθουσα προκλήθηκαν ζημιές στα παράθυρα, τα καλοριφέρ και τους τοίχους.

Ακόμη οι δράστες προκάλεσαν ζημιές σε τοίχο του 2ου ορόφου, τον οποίο προσπάθησαν να σπάσουν.

Παράλληλα παραβίασαν την πόρτα που οδηγεί σε μια μικρή γωνιακή αίθουσα στην σοφίτα του κτιρίου, από την οποία μπορούσε «τσιλιαδόρος» να εποπτεύει την αυλή και τους δρόμους γύρω από το σχολείο. Η Σήμανση πήρε αποτυπώματα και η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

BAN LYKEIOΕίναι αξιοσημείωτο το ότι δεν υπάρχουν σημάδια παραβίασης σε εξωτερικές πόρτες του σχολείου.

Στο σχολείο έσπευσαν κι ενημερώθηκαν από το Διευθυντή ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας.

Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την έγκαιρη επέμβαση η οποία απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ υπογράμμισε πως «προκαλεί τουλάχιστον αποτροπιασμό και μόνον η σκέψη ότι μπορεί κάποιοι να θέλουν να κάψουν ένα σχολείο».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ