Με λεωφορείο και βυτιοφόρο 3,7 τόνοι χασίς προς την Ελλάδα

XASIS_SAGIADA3,7 τόνους χασίς που είχαν πάρει το δρόμο για την Ελλάδα απέδωσαν πέντε διαφορετικές επιχειρήσεις που ανέπτυξαν τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικές αρχές του Αργυροκάστρου.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ενάμισι τόνος χασίς εντοπίστηκε σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Κρούγια Αθήνα. Στο όχημα είχε διαμορφωθεί ειδική κρύπτη όπου είχαν τοποθετηθεί οι ναρκωτικές ουσίες.

Το συμβάν αυτό έρχεται να προστεθεί σε άλλα που έχουν προηγηθεί και να καταδείξει ότι τα αλβανικά λεωφορεία, τα οποία η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να βάλει σε τάξη, δεν εκτελούν τόσο αθώα δρομολόγια.

Όπως αποδεικνύεται πλέον από τους ελέγχους που κάνουν οι επίσημες αρχές, συχνά χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών προς την χώρα μας.

Πέραν της περίπτωσης αυτής, οι αλβανικές αρχές εντόπισαν έναν τόνο χασίς σε βυτιοφόρο, το οποίο είχε φτάσει στο τελωνείο της Κακαβιάς. Το βυτιοφόρο μετέφερε πετρέλαιο, αλλά στο εσωτερικό του είχαν διαμορφωθεί ειδικά διαμερίσματα για τα ναρκωτικά.

Οι υπόλοιπες περιπτώσεις κατασχέθηκαν σε άλλες τρεις επιχειρήσεις που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Αργυροκάστρου.

Συνολικά συνελήφθησαν επτά άτομα, ηλικίας από 17 μέχρι σαράντα ετών.

Να σημειωθεί ότι πολύ κοντά στο Αργυρόκαστρο βρίσκεται η κωμόπολη Λαζαράτι, όπου εκεί καλλιεργούνται τεράστιες ποσότητες χασίς. Η περιοχή παραμένει άβατη για την αστυνομία, η οποία περιορίζεται σε περιφερειακούς ελέγχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ