360 χιλιάδες για τα σχολεία της πόλης

Στην υπογραφή μιας ακόμα σύμβασης που αφορά την επισκευή και βελτίωση σχολικών κτιρίων στην Δ.Κ. Ιωαννίνων συνολικού προϋπολογισμού 360.000 ευρώ προχώρησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Το έργο αφορά εργασίες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό των σχολικών κτιρίων κι έρχεται να συμπληρώσει τις παρεμβάσεις που γίνονται κάθε χρόνο για τη συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών μονάδων σε όλο το Δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο φέτος πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης υγρασίας, σοβατισμάτων και ελαιοχρωματισμών σε 20.000 τ.μ σχολικών χώρων γυμνασίων και λυκείων (αίθουσες, εργαστήρια, διάδρομοι κλπ).

Στα σχολικά γυμναστήρια έγιναν παρεμβάσεις αναβάθμισής τους.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα, το οποίο πιλοτικά ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι με απόλυτη επιτυχία, «αναβάθμισης των σχολικών αυλών» με τη δημιουργία γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ με αντικραδασμικό τάπητα, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ.

Παράλληλα αναδείχτηκαν, τα νεοκλασικά στοιχεία των σχολείων με εργασίες αποξήλωσης φθαρμένων πλαστικών δαπέδων και συντήρηση – ανακαίνιση των μωσαϊκών, που σηματοδοτούν μια άλλη εποχή των σχολικών κτιρίων, ενώ, ολοκληρώθηκαν εργασίες επισκευής και αντικατάστασης δικτύου αποχέτευσης, ανακαίνισης χώρων υγιεινής, οικοδομικές εργασίες σε περιφράξεις σχολικών αυλών, με στόχο την βελτίωση των σχολικών υποδομών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ