Συνεχίζεται η έκθεση 35 εικαστικών της Ηπείρου

EIKASTIKOI HPΣυνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η έκθεση του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου. Τα έργα των 35 Ηπειρωτών Εικαστικών που εκτίθενται είναι αναφορές – αφιέρωμα στο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και στα 400 χρόνια από το θάνατό του.

Την έκθεση μέχρι σήμερα έχει επισκεφθεί πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων φοιτητές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ της πόλης αλλά και πολλοί επισκέπτες της περιοχής μας, έλληνες και ξένοι.

Αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη προσέλευση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, αλλά και των ΙΕΚ του νομού για την έκθεση. Οι επισκέπτες μαθητές συμμετέχουν σε Πολιτιστικά ή άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του σχολείου τους και στην έκθεση έχουν την μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσουν και να μελετήσουν από κοντά έργα μεγάλου αριθμού Ηπειρωτών Εικαστικών. Συμμετέχουν οι: Αναγνώστου Αλέξης, Ανδρούτσος Μιχάλης, Ασπρογενίδου Θεοδώρα, Βασιλείου Αχιλλέας, Βέργου Ελευθερία, Γκαλτέμης Χριστόδουλος, Γκούτζος Ιωάννης, Γούση Δήμητρα, Γραμματικόπουλος Δημήτρης, Δερέκα Αγγελική, Δημόπουλος Δημήτρης, Δουβανά Αναστασία (Τάτη), Ζωγάκης Γιάννης, Ζώη Καλλιόπη, Ηλίας Χρήστος, Καλογιάννη Γιάννα, Καρδάση Γεωργία, Κέλλης Αντώνης, Λισγάρας Σπύρος, Μάντζιος Νίκος, Μήτσης Γιώργος, Μήτση Ειρήνη, Μπερούκας Κώστας, Ναυρόζογλου Λένα, Νουτσοπούλου Πέννυ, Παπαγεωργίου Ευδοκία, Παπαγιάννης Θεόδωρος, Παρίση Άννα, Πλιακοπάνος Πάνος, Ράτσικας Δημήτρης, Σέλιος Οδυσσέας, Τάτση Έλσα, Τσεσμελή Αναστασία, Τσιντζέλη Φωτεινή, Τσόλη Αγγελική Χάιδω.

Από την Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή κατά τις πρωινές ώρες, μαθητές που δεν συνοδεύονται από καθηγητή Εικαστικών μαθημάτων, όπως και κάθε άλλη οργανωμένη ομάδα, υποδέχεται και ξεναγεί στην έκθεση, μετά από συνεννόηση, Εικαστικός εκπαιδευτικός μέλος του Σωματείου.

Λόγω του αμείωτου ενδιαφέροντος του κοινού και μετά από πρόταση της διευθύντριας των ΓΑΚ κας Μ. Παπαδοπούλου αλλά και άλλων φορέων, αποφασίστηκε η παράταση της έκθεσης μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2014. Η έκθεση θα συνεχίσει να λειτουργεί τις ίδιες ώρες (11.00” – 18.00”). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση συνδιοργανώθηκε από το Σωματείο μας, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και τα ΓΑΚ- Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ