334 υποθέσεις στον Συμπαραστάτη

Το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΙ, οι κατασχέσεις λογαριασμών, οι εργασιακές σχέσεις και οι διαφορές με τις τράπεζες, ήταν οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι πολίτες της Ηπείρου απευθύνθηκαν και ζήτησαν την συνδρομή του Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση, κατά την διάρκεια του 2018 προσέφυγαν με αιτήματά τους 219 πολίτες, 86 επιχειρηματίες, 18 ομάδες πολιτών και 11 αλλοδαποί. Συνολικά εξετάστηκαν 334 υποθέσεις.

Από τις υποθέσεις αυτές οι 75 αφορούσαν σε ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες, οι 71 αφορούσαν δημόσιους οργανισμούς και υπουργεία, 35 διαφορές πολιτών και επιχειρηματιών με τράπεζες και 22 αφορούσαν σε εργασιακά θέματα και εργατικές διαφορές.

«Οι υποθέσεις που απασχόλησαν το γραφείο του Συμπαραστάτη βρίσκονται σε άμεση και αιτιατή σχέση με τα γενικότερα κοινωνικά προβλήματα. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο ο ετήσιος απολογισμός έχει τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά», επισημαίνεται στην έκθεση του Συμπαραστάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ