33 κρούσματα της Όμικρον και 98 ύποπτα στην Ελλάδα

zaoutis

Ανήσυχοι εμφανίστηκαν οι ειδικοί στην εβδομαδιαία ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, έχουν ταυτοποιηθεί 33 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 18 εντοπίστηκαν στην Κρήτη.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν και 98 ύποπτα κρούσματα. Τα περιστατικά αυτά όλα έχουν ήπια συμπτώματα με διάρκεια συμπτωμάτων τις τρεις ημέρες.

Ο κ. Ζαούτης εκτίμησε ότι τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς «έχει απλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Είχαμε την απορία πόσο μεταδοτική είναι και φαίνεται πως μεταδίδεται περισσότερο από τη Δελτα. Οπότε, λάβαμε την απάντησή μας».

Όσον αφορά τη νοσηρότητα και τη βαρύτητα της μετάλλαξης Όμικρον, «φαίνεται πως έχει χαμηλότερο ποσοστό νοσηλείας σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες. Όσα περιστατικά έχουν νοσηλευτεί, δεν έχουν παρουσιάσει επιπλοκές. Αναμένουμε αύξηση της μετάλλαξης Όμικρον μέσα στις επόμενες ημέρες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Στόχος μας είναι να μειώσουμε τη διασπορά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Υπάρχει αύξηση στα self test, που δείχνει πως οι πολίτες είναι ενεργοί», επισήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ