322 χιλιάδες από το Υπουργείο Μετανάστευσης για έργα

dimarxeio ioanninon

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, εγκρίθηκαν από το Ταμείο Αλληλεγγύης επιπλέον χρηματοδοτήσεις ύψους 1,46 εκ. ευρώ σε 4 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α` βαθμού, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού.  

Κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ο Δήμος Κω και ο Δήμος Μυτιλήνης επιδοτούνται με 1,46 εκ. ευρώ συνολικά, για δημοτικά έργα, μετά από προτάσεις που κατέθεσαν κατά την κρίση τους και βάσει των τοπικών αναγκών. 

Για το Δήμο Ιωαννιτών εγκρίνεται η αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων, αθλητικών χώρων και παιδικών χαρών με προυπολογισμό 322 χιλιάδες ευρώ.

Συνολικά έχουν εγκριθεί 122 έργα ύψους 58.095.174,43€ σε 36 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α` και β’ βαθμού, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών, καθώς και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του άρθρου 252 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006, Α` 116) το μετοχικό κεφάλαιο των οποίων ανήκει κατά πλειοψηφία στους ΟΤΑ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ