32 σχολεία της Ηπείρου υπό κατάληψη..

katalipsi

Επιδημία καταλήψεων και στα σχολεία της Ηπείρου. Η βδομάδα ξεκίνησε με 18 σχολεία υπό κατάληψη –την Δευτέρα- και την Τρίτη αυξήθηκαν στα 32 ενώ εκφράζονται φόβοι ότι το κύμα θα έχει και συνέχεια τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου οκτώ σχολεία τελούν υπό κατάληψη στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, οκτώ στην Θεσπρωτία, 11 στην Πρέβεζα και πέντε στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Στα Γιάννινα υπό κατάληψη είναι το 1ο και 8ο Λύκειο, το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις του Δήμου Ζίτσας, που είχαν ξεκινήσει από την Δευτέρα ενώ προστέθηκαν το 3ο ΕΠΑΛ και το Γυμνάσιο Κόνιτσας.

Βασικό αίτημα που προβάλλουν οι μαθητές είναι η δημιουργία τμημάτων με μικρότερο αριθμό κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει εξαιτίας της απουσίας χώρων.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους εκπαιδευτικούς και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι οι κίνδυνοι εξάπλωσης της πανδημίας μέσα από τις καταλήψεις αφού δεν υπάρχει καμία εποπτεία στις σχολικές μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ