Το μαγικό «31» του Προέδρου!

ds papadiotis

ds papadiotis

Στην γνωστή παραλλαγή του blackjack, το «31» θα ήταν ένας μαγικός αριθμός και ο τυχερός θα άδειαζε την μπάνκα.. Στην εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων το «31» είναι επίσης ένας μαγικός αριθμός!

Όχι γιατί στο «32» θα καίγονταν αλλά γιατί μπορεί και καμουφλάρει άριστα τις διαρροές που υπήρξαν από την παράταξη της πλειοψηφίας!

Φυσικά η ψήφος είναι μυστική και οι διαρροές, ούτε μπορούν να επιβεβαιωθούν, ούτε να διαψευστούν…

Ωστόσο υπάρχει και η αριθμητική της… πολιτικής!

Από την παράταξη του Νίκου Γκόντα λοιπόν λέγεται ότι ένας σημαντικός αριθμός δημοτικών συμβούλων –πέντε με έξι- έδωσαν θετική ψήφο στην υποψηφιότητα του Γιώργου Παπαδιώτη.

Από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον τέσσερις σύμβουλοι, έδωσαν επίσης θετική ψήφο…

Δέκα το σύνολο λοιπόν..

Άρα μετά την πρόσθεση πάμε στην αφαίρεση, για να καταλήξουμε ότι από την δική του παράταξη και τους 26 παρόντες, μετρά πέντε τουλάχιστον απώλειες!

Διαρροές λοιπόν και μάλλον ήταν αρκετές, ικανές να στείλουν, έστω και κατόπιν εορτής, μήνυμα το οποίο έφτασε στον ίδιο τον πρόεδρο.. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι δεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος μετά την εκφώνηση του μαγικού «31»!

Η αριθμητική της πολιτικής βέβαια, που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε και να διαψευστεί.. Απλά τα νούμερα δεν βγαίνει και κάποιες φορές οδηγούν σε ένα μεγάλο μηδέν εις το πηλίκο…

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ