Με 307 υπαλλήλους μένουν οι Εφορίες στην Ήπειρο

DOYΣτον ανακαθορισμό των οργανικών θέσεων προσωπικού του κλάδου Εφοριακών των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

Απόφαση του κ.  Στουρνάρα προβλέπει πως μετά την αναδιοργάνωση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών θα πρέπει να υπηρετούν στο σύνολο των 114 Εφοριών που θα παραμείνουν ενεργές 8.717 εφοριακοί υπάλληλοι. Από αυτούς οι 4.128 θα πρέπει να είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι 1.727 τεχνολογικής εκπαίδευσης και οι 2.840 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σημειώνεται πως σήμερα υπηρετούν στις Εφορίες 9.826 υπάλληλοι, ήτοι με τις νέες οργανικές θέσεις το προσωπικό των ΔΟΥ καθίσταται υπεράριθμο κατά 1.109 υπαλλήλους και μειώνεται κατά 12%. Οι εν λόγω υπεράριθμοι υπάλληλοι θα οδηγηθούν σε εφεδρεία και θα αποχωρήσουν ή θα μεταταγούν βάσει των προβλεπομένων στην ρύθμιση για τη νέα διαθεσιμότητα.

Ειδικότερα, με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών οι θέσεις των υπαλλήλων ανά Εφορία στην Περιφέρεια της Ηπείρου, θα πρέπει να διαμορφωθούν ως εξής:

 

Άρτας

47

 

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

Ηγουμενίτσας (Ηγουμενίτσας-Παραμυθιάς-Φιλιατών)

60

ΣΥΝΟΛΟ

60

 

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Ιωαννίνων (Α΄- Β΄ Ιωαννίνων-  Δελβινακίου

-Κόνιτσας-Μετσόβου)

125

ΣΥΝΟΛΟ

125

 

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

 

Πρέβεζας (Πρέβεζας-Πάργας- Φαναρίου -Φιλιππιάδας-Θεσπρωτικού)

75

ΣΥΝΟΛΟ

75

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ