Δύο παθολόγοι για 30.000 κατοίκους

IATREIO1Μετά την 3η του Σεπτέμβρη δίνουν… ραντεβού οι γιατροί της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, με τον οργανισμό υγείας, σε ένδειξη καλής θέλησης και με την ελπίδα, ότι κάποια σοβαρή απάντηση θα προκύψει, σε σχέση με τα πλείστα όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει με τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Αλέξανδρος Μάνος.

Οι πληρωμές των ιατρών που ξεκίνησαν στις 14 Αυγούστου, επισημαίνει ο κ. Μάνος, είναι αποσπασματικές και για το λόγο αυτό οι γιατροί ζητούν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ και τα ταμεία που συγχωνεύθηκαν σε αυτόν.

Ιδιαίτερα σοβαρά είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στην Άρτα και σ’ αυτά στέκεται ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αλέξανδρος Μάνος, για να επισημάνει: «Φανταστείτε δύο παθολόγοι που βρίσκονται στον ΕΟΠΥΥ τι μπορούν να εξυπηρετήσουν, όταν ο όγκος των ασφαλισμένων από τη συνένωση των ταμείων σε επίπεδο νομού Άρτας πρέπει να ξεπερνά τις 25.000 με 30.000.

Φανταστείτε όταν εδώ έρχονται από την Πρέβεζα, από την Αμφιλοχία, αρκετοί από το νομό Ιωαννίνων που συνορεύουν με τη Φιλιππιάδα, έρχονται εδώ. Το μόνο παρήγορο είναι ότι κατόρθωσε τουλάχιστον αυτός εδώ ο νομός σε επίπεδο Αγροτικών Ιατρείων να υπάρχει μια στοιχειώδης κάλυψη όσον αφορά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και μπορούν οι συνάδελφοι και συνταγογραφούν στις απομακρυσμένες περιοχές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ