3,5 εκατομμύρια ζητά ο Δήμος για τις ζημιές

AKRAIA GIANNENA

AKRAIA GIANNENAΈκτακτη επιχορήγηση τριάμισι εκατομμυρίων ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών προκειμένου να επουλώσει τις πληγές που άφησαν πίσω τους τα κύματα κακοκαιρίας και τα έντονα καιρικά φαινόμαν.

Ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μίλησε για τις εκτεταμένες ζημιές στην παραλίμνια περιοχή και σε άλλα σημεία του Δήμου κι ευχαρίστησε τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τον υπηρεσιακό μηχανισμό που ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Δήμο μας.

Αναφέρθηκε δε και στην κατάρρευση της γέφυρας Πλάκας, ενημερώνοντας το σώμα πως επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων για να του δηλώσει πως «ο Δήμος Ιωαννιτών θα είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια αποκατάστασης του ιστορικού γεφυριού».

Με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα «που είναι βέβαιο ότι θα επαναλαμβάνονται όλο και συχνότερα», ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, τόνισε την ανάγκη «θωράκισης» του Λεκανοπεδίου.

«Ελλείψει χωροταξικού σχεδιασμού, η άναρχη δόμηση του Λεκανοπεδίου έχει περιορίσει το φυσικό περιβάλλον, μειώνοντας τον φυσικό χώρο αποταμίευσης υδάτων (υγρολίβαδα) ή φυσικής αποστράγγισης (καταβόθρες). Η πιο πρόσφατη μελέτη Αποστράγγισης του Λεκανοπεδίου είναι αυτή που συντάχθηκε το 1966 από το Υπουργείο Γεωργίας. Είναι απαραίτητη η εκπόνηση μιας νέας υδρολογικής μελέτης -καθώς έχει αλλάξει η γεωμορφολογία του εδάφους- που θα μας υποδείξει και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα», είπε –μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ