Με 280 χιλιάδες η αποκατάσταση στη Δαφνούλα

DAFNOYLA KATOLIΣτην αποκατάσταση του οικισμού Δαφνούλας της Π.Ε. Ιωαννίνων, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς στη συνεδρίαση της Πέμπτης, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου, με συνολικό προϋπολογισμό 280.000 ευρώ.

Οι ζημιές στον οικισμό προέκυψαν από τα κατολισθητικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν το 2010. Για την αντιμετώπισή τους εκπονήθηκε γεωτεχνική μελέτη, μέσω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ του τότε ΙΓΜΕ (νυν ΕΚΒΑΑ) και της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων (νυν Περιφέρειας Ηπείρου).

Το φυσικό αντικείμενο του έργου, περιλαμβάνει τη διάνοιξη δρόμου που αποκόπηκε εξαιτίας κατολισθήσεων και την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης για την προστασία κατοικιών και την αποκατάσταση κατάπτωσης και την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης σε μήκος 30 μέτρων και σε ύψος 1,40 μέτρων κ.ά.

Αποκατάσταση ζημιών σε επαρχιακές οδούς Βορείων Τζουμέρκων

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στις 22 Οκτωβρίου 2014, διατέθηκε πίστωση 40.000 ευρώ από τη ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου, για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στις επαρχιακές οδούς Καλέντζι- Μονολίθι και Λάζαινα- Αμπελοχώρι.

Για την υλοποίηση του έργου, βρίσκονται σε εξέλιξη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες οι διαδικασίες εκπόνησης της απαιτούμενης μελέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ