27 ασθενείς στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων

askisi_etoimotitas1

Είκοσι επτά ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται μικρές αυξητικές τάσεις χωρίς ωστόσο να δημιουργείται πίεση.

Οι ασθενείς είναι άνω των 35 ετών.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 16 στη Μονάδα Λοιμωδών ενώ έχει ετοιμαστεί και η 2η ΜΕΛ για την κάλυψη αναγκών στην περίπτωση που ανακύψουν ενώ επτά βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής και Αυξημένης Φροντίδας.

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της Πολιτικής Προστασίας,  τα ενεργά κρούσματα στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών ανέρχονται σε 271.

 «Το καλοκαίρι ήταν σταθερό για την περιοχή μας. Η επιστροφή ωστόσο συνοδεύεται με αύξηση κρουσμάτων. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε τα κρούσματα σε χαμηλά επίπεδα αφενός γιατί αρχίζουν τα σχολεία κι αφετέρου γιατί το επόμενο διάστημα πραγματοποιούνται μεγάλες αθλητικές και συνεδριακές εκδηλώσεις στην περιοχή» τόνισε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να επισπευστεί ο εμβολιασμός καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος για να ανακοπεί το κύμα της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ