26 Απριλίου: Η Ήπειρος συζητά για το νέο ΕΣΠΑ

NEO ESPAΣτις 26 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννινα το Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Ήπειρο με θέμα την προετοιμασία για τη νέα προγραμματική περίοδο. Η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και η διοργάνωσή του θα γίνει από την Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Στόχος των συνεδρίων αυτών, που πραγματοποιούνται και στις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας, είναι να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τον σχεδιασμό της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και να επιτευχθεί η καλύτερη προετοιμασία των περιφερειών για τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Ανάπτυξης τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εθνικό αναπτυξιακό συνέδριο και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εκπόνηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων και η οριστική υποβολή τους.

 

Στο σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου  δίνεται πλέον μικρότερο βάρος σε υποδομές και πολύ μεγαλύτερο σε άξονες όπως η επιχειρηματικότητα, με έμφαση στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, την κοινωνική συνοχή, την κατάρτιση και την απασχόληση για να αντιμετωπιστεί η ανεργία και δράσεις για νέες τεχνολογίες και για την προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικά για το περιβάλλον ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη διαχείριση απορριμμάτων και στην πράσινη επιχειρηματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ