250 χορευτές σε πολύ μεγάλες στιγμές

xoreut dimou1

xoreut dimou1Την επαναβεβαίωση της πετυχημένης πορείας του πιστοποίησε για μια ακόμη φορά το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, με την ετήσια παράσταση όλων των χορευτών του την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας».

Μια παράσταση που κάθε χρόνο αποτελεί τον «καθρέφτη» της δουλειάς που γίνεται σε όλες τις ηλικίες, κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναι η ποιότητα, οι σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι και η τεκμηριωμένη προσέγγιση όσων στοιχείων πρόκειται να διδαχτούν, ώστε να παρουσιαστούν ετησίως.

Η αίθουσα όπως πάντα είχε κατακλυστεί από πολύ νωρίς και το ζεστό χειροκρότημα του κοινού στους 250 χορευτές, απετέλεσε το καλύτερο «βραβείο» για τις προσπάθειές τους.

Για τρεις ώρες παρουσίασαν χορούς και παραδοσιακά παιγνίδια διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, ενώ ερμήνευσαν παράλληλα τραγούδια αυτών των τόπων. Στις ιδιαίτερες ερμηνείες της εκδήλωσης συγκαταλέγεται το τραγούδι του Συρράκου που ερμηνεύτηκε στο βλάχικο προφορικό γλωσσικό ιδίωμα, το οποίο χάνεται πια, κάτι που έχει γίνει ελάχιστες φορές στην Ήπειρο από χορευτές.

xoreut dimou2Στις συγκινητικές στιγμές της βραδιάς συγκαταλέγεται η πρωτοβουλία των χορευτών, μέσα από μια σεμνή και σύντομη τελετή στο τέλος της εκδήλωσης, να απονείμουν αναμνηστικό για τη μακρόχρονη προσφορά προς τους ίδιους, στους δασκάλους χορού του Συγκροτήματος, εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής κκ Ηλία Γκαρτζονίκα, Νίκο Νούσια και Βασίλη Ράπτη.

Ειδικά για τον πρώτο έγινε ξεχωριστή αναφορά, ευχαριστώντας τον για την δεκαεξάχρονη προσφορά ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής, θέση από την οποία παραιτήθηκε οικειοθελώς πριν από λίγο καιρό.

Παράλληλα ευχαρίστησαν με τον ίδιο τρόπο, για την μακρόχρονη ανιδιοτελή συνδρομή τους στην επικοινωνιακή προώθηση των παραστάσεων του Τμήματος, την τηλεοπτική εκπομπή «Εν Χορώ» και τους φωτογράφους Βαγγέλη Γιωτόπουλο και Αιμίλιο Νέο.

Κατά την αποφώνησή της η Αντιπρόεδρος του Π.Κ.Δ.Ι και Δημοτική Σύμβουλο, κα Βάσω Μέγα, συνεχάρη θερμά όλους τους συντελεστές και τόνισε την βούληση του Διοικητικού Συμβουλίου να στέκεται πάντα δίπλα στις προσπάθειές τους.

Την μουσική συνοδεία είχαν οι: Κώστας Βέρδης (κλαρίνο), Γιώργος Πατσούρας (τραγούδι), Διαμαντής Παπαναστασίου (κρουστά), Φώτης Καραμπάς (βιολί), Γιάννης Λύτος (ακορντεόν), Βασίλης Τσίκας (λαούτο), Σαράντης Δράμαλης (τρομπέτα) και Ανδρέας Γκόγκος (τρομπέτα).

Σημαντική για τη διοργάνωση ήταν η συνεργασία με τον Σύνδεσμο Συρρακιωτών Ιωαννίνων και τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Καλαρρυτών «Η Πίνδος» καθώς και τους Σπύρου Γκούμα και Όλγα Μακρή (τεχνικά θέματα και τομείς της ιματιοθήκης).

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ