250 χιλιάδες για έργα στις παιδικές χαρές

PAIDIKH XARA13

PAIDIKH XARA13Προς την υλοποίησή του οδεύει το έργο του Δήμου Αρταίων «Κατασκευή περιφράξεων δαπεδοστρώσεων ασφαλείας και συντήρησης παιδικών χαρών», το οποίο ήδη δημοπρατήθηκε και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για να ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα η υλοποίησή του.

Προτεραιότητα σε κάθε δράση και ενέργεια του Δήμου Αρταίων αποτελεί η ασφάλεια των δημοτών, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην ασφάλεια των μικρών παιδιών, ώστε να μπορούν να χαρούν ξέγνοιαστα το παιχνίδι στις παιδικές χαρές, χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχημάτων και τραυματισμού τους από επικίνδυνα κατεστραμμένα όργανα.

Το έργο αφορά την κατασκευή περιφράξεων, δαπεδοστρώσεων ασφαλείας και συντήρηση των υπαρχουσών παιδικών χαρών του Δήμου Αρταίων. Συγκεκριμένα, το έργο αφορά τη συντήρηση οργάνων, την κατασκευή δαπέδου ασφαλείας και την κατασκευή περιφράξεων στις 11 παιδικές χαρές που βρίσκονται στις παρακάτω περιοχές:

Πλατεία Ζαγκαβιέρου Άρτας
Ι.Ν. Ταξιαρχών Άρτας
Οδού Λουριώτη
Γραμμενίτσας
Κορωνησίας
Ανέζας
Αμπελιών
Χαλκιάδες
Καλαμιάς
Καλόβατου
Ρόκκα

Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν είναι: επισκευές των οργάνων των παιδικών χαρών, απομάκρυνση των επικίνδυνων κατεστραμμένων οργάνων, τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού όπου δεν υπάρχει, συντήρηση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων φωτισμού, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και θυρών (σιδερένιων και ξύλινων), τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας, κ.α.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αδειοδοτηθούν όλες οι παιδικές χαρές της πόλης της Άρτας και μία για κάθε χωριό, καθώς και να απομακρυνθούν επικίνδυνα όργανα από τις παιδικές χαρές που ενδεχομένως υπάρχουν σε διάφορα σημεία και δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας για τα παιδιά.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 250.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τη ΣΑΤΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ