25 νέα κρούσματα στα Γιάννινα, 34 στην Ήπειρο

nosokomeio covid

Τα κρούσματα που επιβεβαιώνονται στη δομή του Κατσικά και ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ είχαν ως αποτέλεσμα να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Η κατάσταση στον γενικό πληθυσμό φαίνεται ότι σταθεροποιείται με τα περισσότερα κρούσματα ωστόσο να επιβεβαιώνονται μεταξύ των νέων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την Παρασκευή από τα rapid test στην Κεντρική πλατεία επιβεβαιώθηκαν τρία θετικά στη μία ΚΟΜΥ με διάμεση ηλικία τα 19 έτη και δύο θετικά στην δεύτερη με διάμεση ηλικία τα 21 έτη.

Το τελευταίο 24ωρο και σύμφωνα με τα στοιχεία γεωγραφικής κατανομής του ΕΟΔΥ στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκαν 25 νέα κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός για την Ήπειρο ανέρχεται σε 34 με την κατανομή να έχει ως εξής:

Νομός Άρτας 1

Νομός Θεσπρωτίας 3

Νομός Ιωαννίνων 25

Νομός Πρέβεζας 5

Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών για το Νομό Άρτας υπολογίζεται στο 0,71 για το Νομό Θεσπρωτίας στο 2,86 για το Νομό Ιωαννίνων στο 33,00 και για το Νομό Πρέβεζας στο 1,71.

Τα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού στο Νομό Άρτας υπολογίζονται σε 1,47 στο Νομό Θεσπρωτίας σε 6,98 στο Νομό Ιωαννίνων σε 14,89 και στο Νομό Πρέβεζας σε 8,7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ