Το 25% της Green Cola αποκτά ο Γιάννης Χήτος

green cola

green colaΜειοψηφικό ποσοστό στην Green Cola αποκτά ο Γ. Χήτος (Fix), ο οποίος αναλαμβάνει και εκτελεστικός πρόεδρος στην εταιρία. Μέσω ΑΜΚ η απόκτηση του 25% της εταιρίας. Εμφαση στις αγορές του εξωτερικού στο νέο πενταετές business plan.

Τη συμφωνία με τον Γ. Χήτο για απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην ΕΠΑΠ ανακοίνωσε η Green Cola Company, επιβεβαιώνοντας το σχετικό «φλερτ» που είχε καταγράψει το Euro2day.gr από τον Απρίλιο.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η πορεία της Green Cola, τα τελευταία χρόνια, αποκτά νέα δυναμική με την είσοδο στη μετοχική σύνθεση της Ε.Π.Α.Π. Α.Ε. του κ. Γιάννη Χήτου, ο οποίος αποκτά το 25%, μέσω διαδικασίας αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η συμφωνία μεταξύ της Green Cola Hellas Α.Ε. και του κ. Χήτου αποτυπώθηκε με την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού μετόχων, ενώ καταρτίστηκε το πρώτο 5ετές επιχειρηματικό της πλάνο, με έμφαση στην επέκταση στις αγορές του εξωτερικού. Θα υπάρξει νέο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο ο κ. Χήτος αναλαμβάνει τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου, με δικαίωμα καταστατικής μειοψηφίας.

Η Ε.Π.Α.Π. Α.Ε. κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα παραγωγής και χρήσης των προϊόντων Green Cola για την Ελλάδα και 12 ακόμη αγορές του εξωτερικού, όπου αναμένεται να δραστηριοποιηθεί με τη μέθοδο της παραχώρησης άδειας εμφιάλωσης και διακίνησης των προϊόντων της σε τοπικούς συνεργάτες-εμφιαλωτές. Ήδη, μέσω αυτής της μεθόδου, η εταιρία δραστηριοποιείται στις αγορές της Κύπρου και της Σερβίας.

Ο κ. Χήτος είναι ένας εκ των μετόχων και Πρόεδρος Δ.Σ. της ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε., που εμφιαλώνει και διακινεί το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, ενώ παράλληλα διατηρεί μετοχική θέση και τη θέση του Αντιπροέδρου στο Supervisory Board της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε., που προήλθε από την πρόσφατη συγχώνευση της παλιάς Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε. (την οποία είχε ιδρύσει μαζί με τους κ. Ηλία και Γιώργο Γκρέκη) με τη Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε. του Ομίλου Carlsberg.

H Ε.Π.Α.Π. Α.Ε. ιδρύθηκε στην Ορεστιάδα το 1959, από μια ομάδα τοπικών παραγωγών, με αντικείμενο δραστηριότητας την εμφιάλωση αναψυκτικών. Το 2011, το σύνολο των μετοχών της πέρασε στην κυριότητα της Green Cola Hellas A.E., βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο κ. Περικλής Βενιέρης, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Coca Cola Hellenic Α.Ε. H Green Cola Hellas A.E. διαθέτει βιομηχανική μονάδα στη Λεπτή Ορεστιάδας, ενώ από το 2014 έχει συνάψει συμφωνία παραχώρησης άδειας εμφιάλωσης αναψυκτικών για λογαριασμό της, με την ΕΑΣ Αργολίδας. Η εταιρία διαθέτει στις αγορές όπου δραστηριοποιείται τα δικά της σήματα – GREEN COLA, BLE, GR8, MIX & MATCH – ενώ εμφιαλώνει και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό μεγάλων retailers. Σύντομα, αναμένεται να λανσάρει και νέα καινοτόμα προϊόντα στην ελληνική αγορά αναψυκτικών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ