25η Αμφικτιονία για την εθελοντική αιμοδοσία

metamosxefsis

metamosxefsisΟ Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΕΛΠΙΣ» Φαναρίου Δήμου Πάργας με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ( Π.Ο.Σ.Ε.Α. ), ανέλαβε τη διοργάνωση της 25ης Αμφικτιονίας που θα πραγματοποιηθεί στις 28, 29,& 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο Καναλλάκι Δήμου Πάργας Νομού Πρέβεζας. Συνδιοργανωτές και συμπαραστάτες της 25ης Αμφικτιονίας είναι η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας και ο Δήμος Πάργας.

Η 25η Αμφικτιονία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Το θέμα της 25ης Αμφικτιονίας είναι: «Εθελοντική Αιμοδοσία, Ενημέρωση και Παιδεία» και όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής της 25ης Αμφικτιονίας, «έχει ως στόχο την ενεργοποίηση όλων των φορέων της εκπαίδευσης και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που μας παρέχει αυτή, για να πετύχουμε τη συστηματική προσέγγιση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των μαθητών όλων των βαθμίδων με την έννοια της εθελοντικής αιμοδοσίας».

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν όλοι οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών και οι Τράπεζες Αίματος, καθώς και όλοι οι φορείς του νομού, οι οποίοι εκπροσωπούνται και στην Οργανωτική Επιτροπή της 25ης Αμφικτιονίας.

Για την επιτυχή διοργάνωση της 25ης Αμφικτιονίας έχουν συσταθεί διάφορες επιτροπές και ομάδες, στις οποίες εργάζονται δεκάδες εθελοντές συμπολίτες μας.

Στο πλαίσιο της 25ης Αμφικτιονίας πραγματοποιείται η 10η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, που κάθε χρόνο βρίσκει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στους Έλληνες.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος “ΕΛΠΙΣ” Φαναρίου Δήμου Πάργας ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2005. Έδρα του Συλλόγου είναι το Καναλάκι Δήμου Πάργας του νομού Πρέβεζας. Διαθέτει δικό του γραφείο στην οδό Κύπρου 17.

Σκοποί του Συλλόγου είναι η εξάπλωση και η διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αίματος στην περιοχή του Δήμου Πάργας Νομού Πρέβεζας, η βοήθεια στον πάσχοντα και κινδυνεύοντα συνάνθρωπο από έλλειψη αίματος, η καλλιέργεια των ευγενέστερων αισθημάτων στους κατοίκους της περιοχής με πρώτο την εθελοντική προσφορά αίματος και την ανάπτυξη του πνεύματος της συναδελφοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών και των κατοίκων της περιοχής.

Σήμερα ο Σύλλογος αριθμεί 550 μέλη και συνεργάζεται με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας. Διοργανώνει κάθε χρόνο πολλές αιμοληψίες στο Κέντρο Υγείας Καναλλακίου και σε χωριά της περιοχής.

Ο Σύλλογος είναι αναγνωρισμένος από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α).

Συνηθίζει κάθε χρόνο στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας να βραβεύει εθελοντές αιμοδότες για το πάθος και τη γενναιοδωρία τους στην προσφορά αίματος σε συνανθρώπους τους.

Ασχολείται με φιλανθρωπίες μοιράζοντας ρούχα, τρόφιμα και χαρά σε πολλές οικογένειες.

Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό έχει διοργανώσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών. Επίσης επανειλημμένα συνεργάζεται με γιατρούς διοργανώνοντας ομιλίες με θέματα υγείας που αφορούν μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Ο Ποδηλατικός Γύρος Φαναρίου είναι μια από τις εκδηλώσεις του Συλλόγου που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρονιά.

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS” διοργανώνει καθαρισμό των παραλιών της περιοχής με μαθητές σχολείων.

Τιμά κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες.

Φιλοξενεί κάθε χρόνο τη φλόγα του Εθελοντή Αιμοδότη συμμετέχοντας στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών σε συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Από τον Ιανουάριο του 2009 με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Σύλλογος δραστηριοποιείται και στη Δωρεά Οργάνων Σώματος.

Καθημερινά συνεργάζεται με φορείς της περιοχής για την ανάδειξη του εθελοντισμού και του πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ