Ζίτσα: 240 χιλιάδες στρέμματα οι βοσκήσιμες εκτάσεις

XORAFIA

Σε περισσότερα από 240.000 στρέμματα ανέρχονται οι βοσκήσιμες εκτάσεις του Δήμου Ζίτσας που ζητά να συμπεριληφθούν στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε την Τρίτη (03/10/2017) στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου (Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Δ.Α.Ο.Κ.).

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων από τους Δήμους και τους ιδιώτες είναι η 7η Οκτωβρίου και ο Δήμος Ζίτσας εγκαίρως υπέβαλε το φάκελο με την αίτηση ένταξης και τα απαραίτητα παραστατικά (Απόφαση Δ.Σ., Αποφάσεις Νομάρχη διανομής, Αποφάσεις Διοικητικού Δικαστηρίου Υπ. Γεωργίας) ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι συγκεκριμένες εκτάσεις να είναι επιλέξιμες και να επιτρέπεται η ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενίσχυσης.

«Καταθέσαμε σήμερα και εντός των προθεσμιών, την αίτηση – δήλωση για ένταξη των δημοτικών εκτάσεων στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης», ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και πρόσθεσε, «Ως Δήμος ενεργήσαμε έγκαιρα χάρη στην προσπάθεια που κατέβαλε το Γραφείο Υποστήριξης – Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής, με γνώμονα πάντα το συμφέρον και την εξυπηρέτηση των αγροτών-κτηνοτρόφων. Εμείς πράξαμε το καθήκον μας και ελπίζουμε το ίδιο να κάνουν και οι αρμόδιοι φορείς, πολύ δε περισσότερο τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε από τη νέα χρονιά να μην έχουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε φέτος. Ας αναλογιστούν τις δυσκολίες που περνά η κτηνοτροφία και ο αγροτικός κόσμος και ας δουλέψουν ώστε τη νέα χρονιά, να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις κοινοτικές ενισχύσεις που θα δώσουν “ανάσα” στους ανθρώπους του μόχθου», κατέληξε ο Δήμαρχος Ζίτσας καλώντας και τους ιδιώτες που κατέχουν βοσκήσιμες εκτάσεις να υποβάλουν αιτήσεις καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ