23 οι πιστοποιημένες παιδικές χαρές στο Δήμο Ζίτσας

paidikes

Σε είκοσι τρείς  άρτιες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές που βρίσκονται και στις πέντε Δημοτικές  Ενότητες του Δήμου Ζίτσας μπορούν να χαίρονται το παιχνίδι τους τα παιδιά του Δήμου καθώς και εκείνα που έρχονται ως επισκέπτες.

Ο Δήμος Ζίτσας είναι από τους Δήμους που από το 2016  αξιοποίησε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που είχε στη διάθεσή του (“Πράσινο Ταμείο”, “ΦιλόΔημος”), αλλά και με ίδιους πόρους, προχώρησε σταδιακά στην αναβάθμιση και ανακατασκευή παιδικών χαρών σε Κοινότητες με στόχο τη δημιουργία ασφαλών δημόσιων χώρων αναψυχής και παιχνιδιού των παιδιών και των οικογενειών τους.  

Έτσι σήμερα έχει καταφέρει να έχει είκοσι τρείς παιδικές χαρές με εγκεκριμένα από το Υπουργείο Εσωτερικών τα ειδικά σήματα καταλληλότητας. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε, καθώς έχουμε καταφέρει να διατηρούμε μεγάλο αριθμό πιστοποιημένων παιδικών χαρών, παρόλο που οι διαδικασίες για την πιστοποίηση, πρακτικά δεν είναι καθόλου εύκολες. Δίνουμε έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά μας να απολαμβάνουν ανέμελα το παιχνίδι τους με σύγχρονα και καλαίσθητα όργανα σε χώρους προφυλαγμένους και περιποιημένους», τονίζει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανανέωσης της πιστοποίησης καταλληλότητας λειτουργίας των είκοσι τριών παιδικών χαρών.

Ταυτόχρονα ζητά από όλους, μικρούς και μεγάλους, να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή του Δήμου και να προσέχουν τους χώρους και τα όργανα, να μην προκαλούν φθορές, για να μπορούν να  χαίρονται το παιχνίδι σε αυτούς χωρίς να αναγκάζεται ο Δήμος να τους σφραγίσει όταν χάνουν την πιστοποίησή τους λόγω ζημιών. «Οι δημοτικοί χώροι είναι κτήμα όλων των δημοτών και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ