Τα λουκέτα φέρνουν χρήμα…. 225 εκατομμύρια για τους Δήμους ζητά ο Στυλιανίδης

DHMARXOIΛίγο πριν οι Δήμοι όλης της χώρας κατεβάσουν ρολά εξ αιτίας της οικονομικής ασφυξίας το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε μία πυροσβεστική κίνηση. Ο Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης με έγγραφό του προς το Υπουργείο Οικονομικών ζητά την άμεση διάθεση πίστωσης 225 εκατομμυρίων ευρώ (ΣΑΤΑ) για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών.

Να σημειωθεί βέβαια ότι στις 19 Ιουλίου ο Υπουργός Εσωτερικών και οι συναρμόδιοι Υπουργοί Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα είχαν προχωρήσει στην υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ για την κατανομή της ΣΑΤΑ.

«Με την απόφαση αυτή αποδεσμεύεται το ποσό των 299 εκ ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο κατανέμεται στους Δήμους της χώρας για επενδυτικές και αναπτυξιακές δράσεις», σημειώνονταν τότε στην σχετική ανακοίνωση, με την διαφορά ότι δεν εκταμιεύθηκε ούτε ευρώ.

Το νέο έγγραφο έρχεται λίγες ώρες πριν τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό και προφανώς αύριο αναμένεται να υπάρξουν πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τον κ. Σαμαρά καθώς θα πρέπει να αποσαφηνιστεί και ο χρόνος απόδοσης των πιστώσεων αυτών.

Στο έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη προς το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται πως το ποσό των 153.114.000 ευρώ θα δοθεί για τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων των δήμων, καθώς και για την κάλυψη των αντισταθμιστικών οφελών, ενώ ακόμη 14.250.000 ευρώ θα χορηγηθεί για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.

Επίσης, θα διατεθούν 56.062.500 ευρώ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», 375.000 ευρώ, για την κάλυψη δαπανών εκτός έδρας κίνησης και οδοιπορικών εξόδων του τεχνικού προσωπικού των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων, στις έδρες των νομών και, τέλος, 448.500 ευρώ θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ