21 νέα κρούσματα, έκκληση για ατομική ευθύνη

Τα μέτρα καθημερινά αυξάνονται και εντείνονται ωστόσο η εξάπλωση του κορωνοιού συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν επιβεβαιωθεί άλλα 21 κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 352.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε τον απολογισμό του τελευταίου 24ώρου της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό, καθώς, όπως είπε, η διασπορά της νόσου σε όλο τον κόσμο συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τα συνολικά 352 κρούσματα τα 65 νοσηλεύονται, από τους οποίους είναι οι 9 διασωληνωμένοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες. Από τα συνολικά 352 κρούσματα τα 51 είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, είναι δηλαδή τα λεγόμενα «ορφανά».

Παράλληλα, αυξήθηκαν και σήμερα τα κρούσματα των οποίων η πηγή είναι απροσδιόριστη. Όπως έχει πει ο κ.Τσιόδρας αυτά τα κρούσματα είναι που προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία , αφού δείχνουν την πορεία διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Στην απογευματινή ενημέρωση όπου παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έγινε σαφές ότι άτομα που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Και οι δύο συνέστησαν μεγάλη προσοχή στους Έλληνες που επαναπατρίζονται οι οποίοι θα πρέπει να αποφεύγουν τις επαφές με το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε γνωστό ότι δύο χωριά της Κοζάνης μπαίνουν σε καραντίνα και έστειλε το μήνυμα ότι το ίδιο θα επαναληφθεί για όπου χρειαστεί καλώντας για μία ακόμη φορά τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

«Η πολιτική ηγεσία είναι εδώ, το κράτος κάνει όσα πρέπει να κάνει, αλλά πρέπει και εμείς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ο μόνος τρόπος για να προφυλάξουμε τους δικούς μας ανθρώπους είναι η ατομική ευθύνη. Μένουμε στο σπίτι μας» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ