Δωδώνη: Έπεσαν οι τίτλοι τέλους… Με 21 εκατομμύρια έρχονται οι Ρώσοι

DODONI7Στην απίστευτα χαμηλή τιμή των 21 εκατομμυρίων πουλήθηκε και επίσημα η Δωδώνη. Για 21 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα μισά τα οφείλει στη μονάδα ο νέος ιδιοκτήτης, ότι έφτιαξαν με κόπο οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι οδηγείται σε Ρώσους…επενδυτές.

Οι τίτλοι τέλους λοιπόν έπεσαν.

Η ΑΤΕbank υπό Ειδική Εκκαθάριση ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε η συμφωνία για την εξαγορά του κατεχομένου από αυτή ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΩΔΩΝΗ» από το κοινοπρακτικό σχήμα «S.I.» με σύνθεση 90% την Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρία του εξωτερικού και 10% ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε. , έναντι Τιμήματος περίπου 21 εκ. Πρόκειται για το σχήμα της SIMOS FOOD και των Ρώσων που συνεργάζονται μαζί του.

Σύμφωνα και με τις ανειλημμένες από τον αγοραστή συμβατικές υποχρεώσεις, με την συμφωνία, εκτός των άλλων, επιδιώκεται :

*Η ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ στην Εγχώρια και στη Διεθνή Αγορά με διατήρηση της έδρας της στα Ιωάννινα, η αξιοποίηση του προσωπικού, οι Επενδύσεις στις υποδομές στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και στην προώθηση των προϊόντων, η διατήρηση και ανάπτυξη της τοπικής ζώνης γάλακτος, η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρίας με τους κτηνοτρόφους και γενικά με τους προμηθευτές της με σεβασμό στο περιβάλλον και η υποστήριξη της Τοπικής Κοινωνίας.

Σύμβουλοι της ΑΤΕbank υπό Ειδική Εκκαθάριση είναι η Alpha Bank Α.Ε., η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και η Δικηγορική Εταιρία Σαραντίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ