20χρονος και 16χρονος με πλήθος κλοπών… Τους αποκάλυψε το τροχαίο!

Δεκαεννιά κλοπές δικύκλων και πέντε διαρρήξεις σε καταστήματα, περίπτερο αλλά και δικηγορικό γραφείο έχει στο ενεργητικό του “δίδυμο” που δρούσε στην περιοχή των Ιωαννίνων και στη δράση του οποίου έβαλε τέλος η αστυνομία. Δράστες είναι ένας 20χρονος ημεδαπός και ένας 16χρονος υπήκοος Αλβανίας οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Αυτό που οδήγησε στην αποκάλυψη της δράσης των δύο ήταν ένα τροχαίο ατύχημα που είχαν με κλεμμένο μηχανάκι!

Σύμφωνα με την αστυνομία ο ανήλικος Αλβανός και ο νεαρός Έλληνας έδρασαν κατά τους τελευταίους πέντε μήνες έχοντας στο ενεργητικό τους πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Η έρευνα της Αστυνομίας ήταν σε εξέλιξη εδώ και καιρό, όμως ο επίλογος γράφτηκε προχθές το βράδυ.

Αρχικά προέκυψε ότι οι δύο δράστες, προχθές το απόγευμα αφαίρεσαν από τα Ιωάννινα δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ στη συνέχεια ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, εγκαταλείποντας το σημείο.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης υποθέσεων κλοπών και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, διακριβώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι μεμονωμένα ή από κοινού, από τον περασμένο Ιανουάριο, διέπραξαν δέκα οχτώ κλοπές δικύκλων καθώς και πέντε κλοπές – διαρρήξεις και συγκεκριμένα προέκυψε ότι:

διέπραξαν δέκα οχτώ κλοπές μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε δημόσια σημεία της πόλης

διέπραξαν πέντε κλοπές – διαρρήξεις από καταστήματα, περίπτερο και δικηγορικό γραφείο, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (477) ευρώ και έναν φορητό υπολογιστή.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία δίκυκλα, που είχαν αφαιρεθεί και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους ενώ σε προγενέστερο χρόνο είχαν εντοπισθεί εγκαταλελειμμένα σε διάφορα σημεία της πόλης και άλλα κλεμμένα οχήματα, τα οποία αποδόθηκαν.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της παράνομης δράσης τους.

.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ