Το 2017 και…. βλέπουμε ο δρόμος Άκτιο- Αμβρακία

AKTIO1

Σε νέο γεφύρι της Άρτας, εξελίσσεται το έργο της Αμβρακίας οδού, του δρόμου που συνδέει την Αμβρακία με το Άκτιο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παραθέτει σε απάντησή του το Υπουργείο Υποδομών, η ολοκλήρωση του έργου τοποθετείται στα μέσα του 2017, χωρίς όμως τίποτα να είναι βέβαιο, καθώς οδεύει από καθυστέρηση σε καθυστέρηση κι αναβολή σε αναβολή.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου Υποδομών ο μέχρι σήμερα ρυθμός εκτέλεσης των εργασιών των εν λόγω εργολαβιών δεν είναι ο αναμενόμενος και θα χρειαστεί μία νέα παράταση κατά τουλάχιστον 18 μήνες από τις σημερινές προθεσμίες.

Αυτόματα δηλαδή, η ολοκλήρωση του έργου μετατίθεται τουλάχιστον στο καλοκαίρι του 2017 καθώς σήμερα οι προθεσμίες των 4 εργολαβιών είναι για τα τέλη του έτους οπότε με την προσθήκη των 18 μηνών φτάνουμε στα μέσα του 2017 και πάντα με την αίρεση από εδώ και μπρος να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

Ήδη τον Ιούλιο τα εργοτάξια λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης έμειναν νεκρά και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες πράγμα που σημαίνει νέες επιπλέον καθυστερήσεις στα χρονοδιαγράμματα.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου που διαθέτει το ypodomes.com οι σημαντικότεροι λόγοι που το έργο δεν προχωρά είναι:

-Την άρνηση επίταξης ακινήτων από κάποιους ιδιοκτήτες

-Τις επανειλημμένες αναβολές στις δικάσιμους για τον καθορισμό των ποσών αποζημίωσης

-Την ανάγκη αντιμετώπισης γεωτεχνικών προβλημάτων (κατολισθήσεων)

-Την ανάγκη τροποποίησης των μελετρών στους κόμβους Πούντας, Κ3 υδραγωγείου Βόνιτσας και Κατούνας

-Την ανάγκη επιπλέον περιβαλλοντικής αδειοδότησης λόγω των παραπάνω τροποποιήσεων

Ακόμα ένα βάσανο για το έργο αποτελούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή του Δρυμού οι οποίες είναι ακόμα και σήμερα σε εξέλιξη χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθούν. Αυτές οι ανασκαφές οδηγούν σε αναγκαστική τροποποίησης της μελέτης σε αυτή την περιοχή. Τα αρχαιολογικά ευρήματα θεωρούνται σημαντικά.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ