Νέα δεδομένα για τις πανελλαδικές του 2016

PANELLADIKES E 14

Εκτός του ν/σ για την παιδεία αναμένεται να τεθεί η ρύθμιση για τον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικήσουν μία θέση στα ΑΕΙ το 2016 οι απόφοιτοι που δεν θα τα καταφέρουν να εισαχθούν μετά τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Καθώς η απόφαση για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή καθυστερεί, η διάταξη που ρυθμίζει το θέμα θα επιδιωχθεί να ψηφισθεί ως τροπολογία σε άλλο ν/σ. Και αυτό εσπευσμένα, καθώς οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τα δεδομένα τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα φέτος είναι η τελευταία χρονιά εισαγωγής με πανελλαδικές εξετάσεις σε 6 μαθήματα. Από το 2016, οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ/ΤΕΙ θα εξετάζονται σε 4 μαθήματα.

Οσοι φετινοί απόφοιτοι δεν καταφέρουν να εισαχθούν ή επιθυμούν να δοκιμάσουν την τύχη τους για μία καλύτερη σχολή το 2016 θα έχουν δύο επιλογές.

Οπως ορίζει το πολυνομοσχέδιο, «όποιοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση με το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2014-2015 μπορούν να διαγωνισθούν με το ανωτέρω σύστημα εισαγωγής κατά το σχολικό έτος 2015-2016».

Εναλλακτικά, «οι ανωτέρω υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση σύμφωνα με το νέο σύστημα εισαγωγής».

Στην περίπτωση αυτή, οι υποψήφιοι δεν έχουν δικαίωμα εισαγωγής με κάποιο ειδικό ποσοστό θέσεων στα ΑΕΙ, ενώ οφείλουν να καταθέσουν εντός της προθεσμίας που θα ισχύσει για τους μαθητές που θα φοιτούν στην Γ’ Λυκείου του 2015-16 ενυπόγραφη αίτηση στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν, όπου θα δηλώνουν την Ομάδα Προσανατολισμού που επιθυμούν να καταταχθούν καθώς και τα μαθήματα στα οποία θα διαγωνισθούν.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ